park070
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Er wordt gevraagd om een financiële check in te leveren bij het doorgeven van mijn voorkeuren. Waarom is dat?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat jij de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat jij een meer concrete kandidaat wordt.

Waar moet een financiële check aan voldoen?

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van je bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financiële mogelijkheden hebt laten doorberekenen. Bekijk een voorbeeldbrief financiële check.

Wanneer lever ik mijn financiële check in?

Nadat de verkoop is gestart lever je jouw financiële check in. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik de woning kan betalen?

Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In Park070 woon je rustig, én stedelijk, “buiten in de stad”. Nabij stedelijke voorzieningen en de levendige binnenstad van Den Haag maar tegelijkertijd is er voldoende ruimte in en om de woning. Doordat alle auto’s in de parkeerkelder staan is het binnenterrein geheel autovrij. Het project valt op door haar architectuur en hoogwaardige kwaliteit. Het heeft klasse, maar is niet klassiek. Dit is een plek waar je de buren kent, de kinderen met elkaar spelen of spontaan een BBQ organiseert in een van gezamenlijke binnentuinen. Maar waar ook genoeg ruimte is voor de privacy van eigen huis en tuin.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Park070 is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf metrostation Voorburg ’t Loo of via de Haagse NS stations Mariahoeve en Laan van NOI loop je binnen enkele minuten via de gemeenschappelijke buitenruimtes naar je voordeur.

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

Op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je alle informatie over Voorburg. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

De kinderen kunnen naar de crèche of buitenschoolse opvang aan het einde van de straat. En aan basisscholen is in de directe omgeving ook geen gebrek: De Parachute, Essesteijn, De Dijsselbloem of De Vijverhof? Keuze genoeg! Verder vind je meerdere kinderopvangorganisaties in Voorburg.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

Voorburg heeft een binnenzwembad en een sporthal waar je diverse sporten kunt beoefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: volleybal, badminton, turnen, korfbal en softbal. Voetballen kun je bij Voetbalpark ’t Loo of bij Sportpark Westvlietweg. Hockey speel je bij V.M.H.C. Cartouche. Verder heb je in Voorburg meerdere tennisclubs, een atletiekvereniging en meerdere sportscholen. 

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Op loopafstand van Park070 zijn niet alleen diverse supermarkten, ook het Voorburgse winkelcentrum Julianabaan is in de buurt. Hier vind je een sportschool, kapper en diverse modewinkels. Ook het Huygenskwartier in Voorburg, met leuke kledingwinkels in de Herenstraat en diverse speciaalzaken, is vlakbij. Voor wat betreft horeca biedt Voorburg genoeg voor een avondje tafelen of een drankje op het terras. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Park070 ligt komt in een bestaande woonwijk, direct naast Park ’t Loo. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In Park070 komen 229 nieuwe woningen: appartementen en eengezinswoningen. 174 van deze woningen worden verkocht. 

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In Park070 komen eengezinswoningen en appartementen. Ook komt er een aantal woningen waarbij je beneden de slaapkamer en (optioneel) een badkamer hebt. 

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Ja, er zijn ook huurwoningen in Park070 gepland. Dit betreft vrije huursector woningen. De verhuurder en de procedure rondom de verhuur is op dit moment nog niet bekend. 

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er komen geen starterswoningen in Park070.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd in Park070.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Elke woning heeft minstens 1 parkeerplek in de gezamenlijke ondergrondse stallingsgarage.

Is/blijft parkeren gratis?

De parkeerplaats is opgenomen in de koopsom van de woning. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Park070 wordt autovrij, er worden dus geen nieuwe wegen aangelegd. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Naast de privé buitenruimten zijn er 2 binnentuinen. Deze tuinen zijn autovrij, waardoor kinderen hier heerlijk kunnen spelen. Hier komen ook speelvoorzieningen in. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Honden mogen loslopen in een gedeelte van park ’t Loo (tussen Parkweg en Noordenburglaan). Hondenpoep moet overal worden opgeruimd. Kijk voor meer informatie op: www.lv.nl/hondenbeleid.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop is 28 juni 2018 gestart.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Deze woningen zijn speciaal voor op deze locatie ontworpen en zijn dus niet elders te bekijken. 

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Op dit moment is er nog geen onherroepelijke omgevingsvergunning. 

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

Na de sloop van het voormalige CBS-gebouw en een voorverkooppercentage van 70% kan de bouw van Park070 starten. We verwachten dat dit eind 2018 / begin 2019 zal zijn. De oplevering van de 1e woning zal begin 2021 zijn. 

Op de pagina nieuws of planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. 

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer zal naar verwachting via de Bruijnings Ingenhoeslaan naar de locatie rijden.

Wat gebeurt er met het bestaande gebouw?

Het voormalige kantoor van het CBS wordt ontmanteld. Circa 98% van het materiaal dat vrijkomt bij de ontmanteling wordt gerecycled. De stallingsgarage onder het gebouw blijft behouden. 

Ben je als bewoner ook lid van een Vereniging van Eigenaren?

Ja, of je nu een appartement koopt of een eengezinswoning, je bent als eigenaar ook eigenaar van gedeelde voorzieningen zoals de stallingsgarage en de binnentuinen. 

De woningen liggen dichtbij een hoogspanningstracé, is hier onderzoek naar gedaan?

Rondom hoogspanningsmasten is elektromagnetische straling. Voor mogelijke  gezondheidseffecten, door de sterke elektrische en magnetische velden van hoogspanningsmasten, is door ICNIRP (International Commission on NonIonizing Radiation Protection) een advies uitgebracht over de maximaal toegestane stroomdichtheid in het lichaam. Op basis daarvan heeft VROM in 2005 een advies afgegeven met betrekking tot nieuwe situaties. Het advies geeft aan dat voorkomen moet worden dat gevoelige functies, zoals onder andere wonen, binnen de magneetveldzone van 0,4 micro Tesla liggen.

 

Nabij het project Park070 loopt een hoogspanningstracé aan de zijde van het spoor langs de Nicolaas Beetslaan. De Singelwoningen, Singelappartementen en de Hoektoren liggen parallel aan het tracé. Voor het bereiken van een goed en gezond woonmilieu in de nabijheid van het hoogspanningstracé is onderzoek naar de magneetveldzone gedaan. Dit onderzoek wijst uit dat bij het uitwerken van het project Park070 rekening gehouden moet worden met een ‘specifieke’ magneetveldzone van 45 meter, gemeten vanuit het hart van de hoogspanningslijn.

De woningen, de singelwoningen, beneden-bovenwoningen en de hoektoren, zijn op een afstand van 45 meter, vanuit het hart van de hoogspanningslijnen, ontworpen.  De woningen staan buiten de magneetveldzone en hiermee is het advies van VROM opgevolgd.

Bij eventuele toekomstige wijzigingen aan de hoogspanningslijnen zal sprake zijn van een ‘bestaande situatie’ in de Algemene wet bestuursrecht, waarbij opgemerkt kan worden dat er in de omgeving sprake is van bestaande woningen die dichter bij de hoogspanningslijnen staan dan de woningen in Park070.

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door onze eigen makelaar Louise Platter en 3 makelaarskantoren; WVK Makelaars, Frisia Makelaars en Reichman & Rommelaar. 

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina Woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Elke woning krijgt een privé tuin. Bij appartementen en de bovenwoningen is dat een balkon of dakterras. Een groot deel van de privé tuinen worden ontworpen en aangelegd zodat het aansluit op de inrichting van de binnentuinen. 

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Alle verkoopdocumentatie is te vinden onder de knop Downloads bij het bouwnummer op de pagina Woningen

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Er komt geen vervolgfase in Park070. Alle woningen zijn in één keer in verkoop gebracht. 

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Het is niet mogelijk om een bezichtiging in te plannen. De woningen zijn nog niet in aanbouw. 

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Alle woningen zullen in een fase worden gebouwd. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan zodra je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

De prijzen voor het meerwerk is bekend. Deze bekijk je op de pagina Woningen onder het betreffende bouwnummer bij het kopje 'downloads' op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woning wordt zonder keuken opgeleverd.

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen worden niet aangesloten op gas. Park070 wordt een gasloze wijk. 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen worden opgeleverd met een badkamer. Kijk voor de details van de badkamer in jouw favoriete woning in de technische omschrijving. 

 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

De keuze voor het sanitair gaat via Uw Huis Uw Wensen. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om de woning casco te kopen. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen klaar zijn, kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de pagina Woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres.
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement?
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg. 

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door Woningborg sturen ze je het certificaat toe. 

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van Ontwikkelscombinatie CBS; je sluit ook de koopovereenkomst met Ontwikkelingscombinatie CBS. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?